Ajaloolised esimesed TAM suvepäevad 2022

by | 26. september 2022 | TAM suvepäevad, Uudised

Ajaloolised esimesed TAM suvepäevad 2022

by | 26. september 2022 | TAM suvepäevad, Uudised

28.-29.juulil toimusid Pärnumaal Kamali järve ääres Eesti TAM Nõukoja esimesed suvepäevad. Ajalugu sai tehtud juba sellega, et üritus toimus ja inimesed kohale tulid. Ürituse eesmärgiks oli tuua kokku Eesti TAM terapeudid ja õpilased, saada tuttavaks, näidata, et meil on palju ühist, et kui oleme koos, siis oleme tugevamad.

Kuigi vihmane ilm ja mitmed konkureerivad suured festivalid meelitasid ilmselt nii mõnegi osalise seekord veel ära, õnnestus meie üritus esimese korra kohta siiski suurepäraselt. Hiilgav töö korraldusnaiskonna poolt, hästi läbimõeldud päevakava ja professionaalne teostus tagasid kohaletulnutele toreda ja meeldejääva elamuse.

Hästi võeti vastu kokkutuleku peaesineja, Valdur Mikita, loeng. See omakorda oli suurepäraseks eelsoojenduseks järgnevale kollektiivsele ajurünnakule TAM edasise arengu teemadel. Õhtu lõpetas muusika, tants ja õhtujutud.

Tegemist leidus ka järgmiseks hommikuks.

Kaunis loodus, võimsad tammed, imeilus müstiline järv, õitsev tatrapõld ja nagu Valdur Mikita ütles – targa näoga müstilised inimesed 🙂 – see kõik oli meile toeks ja vabastajaks.

Kohapealse suhtluse käigus selgus, et tegelikult teatakse veel päris vähe TAM Nõukojast ja selle rollist. Ei teata, et selline organisatsioon on juba ammu olemas, ning et see on täiend- ja alternatiivmeditsiini terapeute ühendavaks organisatsiooniks Eestis, mis tegeleb oma ala informatsiooni koordineerimise, koolituse standardiseerimise ja kutse andmisega. Nõukoja liikmeskonda kuulub hetkel 11 kooli ja ühingut, mis katavad kokku 9 eriala.

Uusim liige on äsja liitunud Konstellatsiooni ja Teadliku Arengu Instituut (KTAI).

Suvepäevadega jõudsid seekord ühineda vaid Hiina meditsiini, Tiibeti meditsiini, Ki-Shiatsu teraapia ja Holistika esindajad. Viimased on küll meie suurim liikmesorganisatsioon, kuid samaaegsete suvekoolituste tõttu jäi osavõtt napiks.

Eesti Pärimusmeditsiinist oli vaid mõni terapeut. Kohale ei jõudnud refleksoloogiaga, homöopaatiaga ja Tai loodusteraapiaga tegelejad ning muidugi uue liikmena konstellöörid.

Liitu meie e-posti loendiga

Soovid edaspidi teateid meie tegemistest, koolitustest, ilmunud artiklitest?
Soovid kaasa rääkida Eesti TAM arengus?
Hakkame peagi sind kursis hoidma.